Cu siguranță, mulți dintre noi am căutat prețul cel mai mic la produsele de beauty preferate. După câteva căutări pe Google, realizăm imediat faptul că găsim diferențe majore de prețuri, față de distribuitorii sau retailerii oficiali care reprezintă brandurile în România, însă tot rămânem cu un semn de întrebare.
Importurile paralele sunt un fenomen care afectează din ce în ce mai mult piața de beauty din România, dar și din alte țări și trebuie să fim mereu conștienți de produsele pe care le achiziționăm online.
Ce probleme au aceste produse introduse în țară prin importuri paralele, fără colaborare sau contract oficial de distribuție?
-
Ingrediente pot sa difere considerabil fiind loturi produse pentru alte regiuni
-
Formulele sunt cele vechi, nu prezintă actualizările pe care brandul le face în mod constant.
-
Produsele pot fi pe cale să expire.
-
Unele produse pot fi chiar și complet contrafăcute și vândute sub umbrela unui brand profesional.
La ce branduri trebuie sa fim atenți atunci când achiziționează produse de beauty online?
Nu este o regulă anume deoarece piața de importuri paralele și produse fake este într-o continuă expansiune. Întotdeauna este bine să verificați site-ul oficial al brandului pentru prețurile oficiale, zonele de acoperire și distribuitorii oficiali.
Noi ca și companie putem doar sa va informăm asupra acestui pericol care există mai ales în mediul online și vă recomandăm să cumpărați doar din surse sigure. Salon Provider are contracte de colaborare oficiale cu fiecare brand din portofoliu și respectă politicile de pricing, marketing ale fiecărui brand.
De asemenea, garantăm și ne asumăm întotdeauna calitatea produselor fiind originale și provenind doar din surse sigure.
Cine are de suferit în urma acestor produse introduse pe piața din România?
În principiu, noi considerăm că toți profesioniștii, clienții ce folosesc produsele pentru uz personal, saloanele dar și retailerii și magazinele online care comercializează produsele originale cu prețurile oficiale.
Riscul cel mai mare, din păcate, ajunge asupra clientului final care va cumpăra produse profesionale pe care le-a văzut la salon sau în alte surse de educație la un preț mult mai mic, dar calitatea produsului poate fi îndoielnică și există chiar riscurile să afecteze părul sau tenul.
Chiar și cei la la L’Oreal au susținut o campanie de educare #DontRiskIt prin care au încurajat consumatorii să utilizeze doar produse originale și achiziționate din surse sigure.
Cum ne asigurăm că achiziționăm produse originale?
În primul rând, trebuie să cumpărăm din surse sigure. Salon Provider lucrează direct cu brandurile, având contracte oficiale de distribuție prin care trebuie să respectăm valorile brandurilor, politica de prețuri, iar cu ajutorul partenerilor lucrăm la tutoriale de makeup, haircare și educație în beauty.
Există mereu posibilitatea să contactați brandul, folosind pagina lor oficială și să-i întrebați daca în România lucrează cu acel partener.
Totodată, un semn de întrebare poate fi dacă magazinul de la care achizionați are aproximativ toată gama de produse listată sau doar câteva produse din gamă pe care le vinde izolat.
De obicei, pe unele marketplace-uri sau site-uri, se pot găsi doar câteva produse din gamă la prețuri mici, însă acest lucru este clar un semnal de alarmă, existând posibilitatea ca produsele să nu fie orginale sau să provină din surse necunoscute.
Sfatul nostru ar fi să vă informați foarte bine înainte de a achiziționa produse de makeup, haircare sau skincare și să comandați doar de la retaileri oficiali, altfel există riscul să apară probleme ale tenului și părului pe termen lung.